Sikeres irodabérleti tárgyalás rekordidő alatt: hatékony bérlőképviselet a gyakorlatban

Az Eston International már húsz éve kínál bérlőképviseleti szolgáltatást ügyfelei számára. A cég ezen üzletágának legfrissebb sikere a First Data Magyarország Kft. irodabérleti szerződésének újratárgyalása a BSR Center irodaházban, melyet az Eston a Váci úti irodarégió teljes körű átvilágításával párhuzamosan menedzselt.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a First Data számára optimális irodahasználati megállapodást rekord gyorsasággal, három hónapon belül sikerült mind a bérlő mind a bérbeadó megelégedésére lezárni, mindezt úgy, hogy a piacon elérhető reális alternatívák felkutatása és kiértékelése a tárgyalásokkal párhuzamosan megtörtént.” – nyilatkozta Salamon Adorján, az Eston International Zrt. elnök-vezérigazgatója. A cégvezető hozzátette, hogy az adott bérlőképviseleti megbízás gyors sikerében nagy szerepet játszott az Eston tanácsadói csapatának és a First Data budapesti valamint londoni vezetőinek hatékony együttműködése. Az iroda-keresés a Váci úti irodafolyosóra fókuszált, mivel az ingatlan kiváló megközelíthetősége mellett a bérlő ügyfélkörének fizikai közelsége is kiemelt szempont volt. A First Data 2010 óta a BSR Center bérlője.

„A számunkra megfelelő iroda kiválasztásánál a költséghatékonysági és az ergonómiai szempontok egyaránt fontosak voltak, a BSR Center üzleti ajánlata és az épület minőségi kialakítása pedig tükrözte elvárásainkat. A tárgyalások ilyen gyors lezárása ugyanakkor felülmúlta előzetes elképzeléseinket.” – mondta el Barkóczi János, a Firts Data üzemeltetési vezetője.

A fővárosi modern bériroda állomány meghaladja a 2,5 millió négyzetmétert, melynek valamivel kevesebb, mint egyötöde bérlőre vár. „A számok alapján úgy tűnik, hogy a kínálati nyomás alatt lévő piacon a bérlőknek nem jelenthet túl nagy kihívást a számukra megfelelő bérleményt találni, és arra megállapodást kötni. A gyakorlatban azonban nem standard ajánlatok érkeznek a felmerülő igényekre, így a lehetőségek összevetése, az üzleti ajánlatok kiértékelése és a tárgyalások hatékony levezetése megfelelő piacismeretet és szakértelmet kíván. Az Eston International bérlőképviseleti szolgáltatása pontosan ezzel segíti ügyfeleit az irodahasználati feltételek optimálásában.” – foglalta össze Salamon Adorján, az Eston International Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Háttér-információ:

A First Data piacvezető az elektronikus pénzügyi szolgáltatások terén; a vállalat több mint 50 országban biztosítja ügyfelei – bankok, kereskedők és kormányszervek – számára a biztonságos, gyors és megbízható elektronikus fizetés számos formáját. A First Data helyi és regionális igényekre szabva kínálja széleskörű fizetési megoldásait. A magyar FD iroda a többi közép-európai irodával együttműködve, határokon átívelő (cross border) együttműködés keretében nyújt teljes körű kártyakibocsátási és -elfogadói szolgáltatást a pénzintézeteknek és kereskedőknek, beleértve a betéti, hitel, terheléses (charge), hűség (loyalty) és előre feltöltött (prepaid) kártyák kibocsátását, az ATM, POS elfogadói valamint internetes tranzakciókat (e-commerce).

A müncheni alapítású GLL Real Estate Partners GmbH (GLL) 2000 óta tevékenykedik az ingatlanpiacon. A Nyugat-Európában, Közép-Kelet Európában, az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában befektető vállalatcsoport ingatlanalapjai által kezelt portfolió értéke meghaladja a 4 milliárd eurót. A csoport befektetői között nyugdíjalapok, biztosítási vállalatok és független befektetők szerepelnek. A GLL budapesti portfoliójában található egyebek mellett a Bank Center, a Roosevelt 7/8 Irodaház, a Park Átrium, a BSR Center és a Népliget Center is. www.gll-partners.com

A BSR Center 25.000 m2-es A kategóriás irodaház a Váci úti irodafolyosón, mely 2007-ben épült. Az épület jelenleg 82%-ban bérbe adott, legnagyobb bérlői az AXA csoport Magyarország, az Erste Bank és a Magyar Államkincstár. www.bsr-center.hu

A húszéves fennállását idén ünneplő Eston International teljes körű megoldásokat kínál ügyfeleinek az üzleti ingatlanok valamennyi területén. Az Eston közvetítői, értékelői és tanácsadói tevékenysége mellett 2012-től már integrált ingatlanüzemeltetési szolgáltatást is kínál; tevékenységi területe a kereskedelmi ingatlanok valamennyi részpiacára kiterjed az irodáktól a raktározási ingatlanokig, az üzlethelyiségektől a fejlesztési és befektetési célú ingatlanokig. Az Eston a Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) és a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fórumának (BRF) tagja; szakmai elismerései mellett (az „Év Ingatlanforgalmazója”, „Best Cerean”, az „Év Ingatlanértékelője” és a BBJ által adományozott „Legjobb ingatlan-tanácsadó”) 2013-ban negyedik alkalommal díjazták a „Business Superbrands” címmel.