Az SCD Holding (CE) Rt. megvette az Interfruct Kft.-t

A Tengelmann Csoporttól az SCD Holding vette meg az Interfruct Kft.-t – tájékoztatta az új tulajdonos az MTI-t hétfőn.

Az SCD Holding közleménye szerint az élelmiszer és vegyi áru nagykereskedéssel foglalkozó Interfruct Kft.-t a Tengelmann Csoport azért adta el, mert a cég stratégiai portfolio tiszításba kezdett. Az SCD Holding a vételárat nem közölte, ugyanakkor utalt arra, hogy a tranzakció lezárásához szükséges még a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is.

Az új tulajdonos hosszú távú befektetésnek tekinti az Interfruct megvásárlását. Célja ugyanis nagykereskedelmi hálózatának további fejlesztése, korszerűsítése, valamint a cégcsoport más üzletágaival való szinergia megteremtése. Ehhez a vásárló szerint minden feltétel adott. Az Interfruct Kft. üzletei az egész országot lefedik, és a cég forgalma évek óta növekvő tendenciájú – közölte a SCD Csoport.

Az idén ötéves SCD Csoport az ingatlanfejlesztés mellett az idegenforgalom és az építőipar területén is jelentős érdekeltségekkel bír. A Holding jegyzett tőkéje eléri az 1,185 milliárd forintot. A Holding a közelmúltban létrehozta leányvállalatait az ingatlan vagyonkezelés és ingatlanfejlesztés, továbbá a szálloda-, valamint az építőipar és a lízing tevékenység területén is.

E cégekkel együtt az SCD Csoportnak jelenleg már 18 leányvállalata van. A társaság befektetéseinek összege tavaly év végén elérte a 20 milliárd forintot. A SCD Holdig konszolidált árbevétele tavaly elérte a 6,8 milliárd forintott, az idén pedig a várakozások szerint meghaladja
majd a 10 milliárd forintot – tájékozatta az MTI-t Jászai Gellért, az igazgatóság elnöke.